kristijan@novaiskra.com

+381 (11) 4051 897

Gavrila Principa 43

11 000 Beograd, Srbija

Inovativna laboratorija

NIS kreativni kamp

Klijent: NIS

Godina: 2014

Kreativna direkcija: Nova Iskra Studio

Dizajn: Studio Metaklinika

Zadaci Nova Iskra Studio:

Konceptualizacija programa podrške mladim kreativcima – dizajnerima / Izrada i produkcija petodnevnog programa radionica / Foto i video dokumentacija / Mentorstvo učesnika / Kreativni direkcija / Pisanje tekstova / Razvoj vizuelnih prezentacija

NIS Kreativni kamp predstavlja jednistveni model saradnje kompanije i kreativne zajednice u cilju promišljanja rešenja za bolju budućnost, kroz afirmaciju vrednosti kao što su inovacija, efikasnost i održivost.

Kroz program Kreativnog kampa cilj nam je bio da afirmišemo ulogu kreativnih inovacija u rešavanju važnih društvenih problema, kao i da afirmišemo i motivišemo talentovane kreativce da se posvete razvoju “problem-solving” koncepata kroz proces dizajna.
Mladi dizajneri su radili individualno i timski u svojevrsnoj „laboratoriji inovacija i dizajna“, a ciljem pronalaženja novih koncepata za zajedničku održiviju budućnost. Učesnici programa su bili mladi, neafirimisani autori koji dolaze iz domena industrijskog dizajna, razvoja proizvoda i arhitekture.

Takođe, bilo nam je zadovoljstvo da razvijemo i vizuelni identitet kao i prateći materijal.